Neophemadag van gespreksgroep Overijssel

28 mei 2016 ging de Neophemadag van gespreksgroep Overijssel van om iets na 13:00 uur van start.Naar deze zeer geslaagde dag waren een kleine 40 liefhebbers op afgekomen.Deze werden getrakteerd op een presentatie van vogelarts Oranje, deze vogelarts die zijn praktijk “vogelziekenhuis” in Zelhem runt. Dhr oranje vertelde alles over wat te doen bij aanschaf van nieuwe vogels en heeft vele theorieën die de ronden doen werden bevestigd of juist ontkracht.

Bij aanschaf is het belangrijk de nieuwe vogel minimaal 2 a3 maanden in quarantaine te zetten, uiteraard is dat in een andere ruimte en niet een apart kooitje in het hok. Na 2 a 3 dagen is het dan raadzaam om ontlasting op te vangen en dat te laten onderzoeken. Belangrijk is wel dat de ontlasting zo vers mogelijk is en niet helemaal uitgedroogd want dan is er niets meer mee te doen.

Neophema presentatie Overijssel 2012

12 mei 2012 NSG gespreksgroepdag te IJsselmuiden

* Neophemas en hun mutanten.

Op 12 mei hielden wij alweer onze  derde Neophemadag hier in IJsselmuiden. Na vele uurtjes van voorbereiding om alles tot in de puntjes te laten verlopen.
We zijn de dag rond 9. 30 uur bij Robin Scheer gestart met een bakje koffie en een tompoes. Frans en Annemarie Broeren en Piet Ooijen waren inmiddels ook aangeschoven namens het NSG bestuur. Na eerst even leuk gepraat te hebben met elkaar was er door de ruimte in de tijd die we hadden ingepland ook even tijd om bij de vogels te gaan kijken. Iets wat altijd leuk is natuurlijk.  De kweek was ook bij Robin begonnen het is er de tijd van het jaar voor dus dat kwam mooi uit. Nadat we bij Robin alles bewonderd hadden zijn we ook nog even een paar straten verderop gaan kijken waar na het bezoek aan de voliere ook nog even wat hebben gedronken.

Bestuur Gespreksgroep Overijssel

Alle activiteiten van Gespreksgroep Overijssel worden door twee fanatieke leden georganiseerd.

De activiteiten variëren van een technische dag tot aan Overijsselse kampioenschappen.

De twee heren stellen zich aan u voor.

Hallo neophema liefhebbers,
Ik zal me even voorstellen mijn naam is Robin Scheer geboren in 1972 te Kampen en nu woonachtig in IJsselmuiden.
Ik heb de liefde voor de vogelhobby van mijn vader meegekregen en ben er sinds mijn jeugd mee besmet.

 

Neophema dag Overijssel 2016

Beste allemaal,

Dit jaar hebben wij als Gespreksgroep NSG Overijssel '' Drs Oranje uit Zelhem uitgenodigd om een interessante en leerzame presentatie te komen verzorgen. Wij als NSG gespreksgroep vonden het een leuk idee om dit jaar eens een open hobbymiddag te gaan organiseren waar vele vogelliefhebbers iets aan hebben. Het is dus geen must dat u als belangstellende Neophema''s houd. Naast Drs Oranje zal ook de Fam van der Veen aanwezig zijn met een stand betreffende TOPETFARMA producten. 

Een ieder is van harte uitgenodigd om deze middag te komen bezoeken de toegang is gratis.

Onderlinge Overijsselse Neophema Kampioenschappen

Hallo Collega liefhebbers.

Op 1-2 en 3 december 2011 hebben wij onze eerste onderlinge Overijsselse Neophema Kampioenschappen gehouden tijdens de onderlinge TT van vogelvereniging " De volière " uit Kampen en IJssemuiden.

Voor deze eerste Kampioenschappen waren in het totaal 30 neophemas ingeschreven door de NSG leden uit Overijssel wat een leuk scala aan neophema`s opleverde. Zo waren er Elegant, Splendid, Turquoisine en Bourke parkieten te bewonderen tijdens deze eerste show

Activiteiten

Eerste Bijeenkomst NSG Gespreksgroep Overijssel groot succes.
Op 21 mei hebben wij onze eerste bijeenkomst georganiseerd in IJsselmuiden.
Na menig uurtje van voorbereiding was het zaterdag 21 mei eindelijk dan zover. We waren er dan ook helemaal klaar voor.
Nadat we de morgen bij Robin Scheer zijn begonnen met een bakje koffie waar inmiddels Frans Broeren en Werner Voermans als afgevaardigde van het NSG bestuur waren gearriveerd.
Niet veel laten arriveerde ook de spreekstalmeester van de dag Piet Onderdelinden.

Overijsselse Neophema Kampioenschappen 2011

Hallo Collega liefhebbers.

Op 1-2 en 3 december 2011 hebben wij onze eerste onderlinge Overijsselse Neophema Kampioenschappen gehouden tijdens de onderlinge TT van vogelvereniging " De volière " uit Kampen en IJssemuiden

Voor deze eerste Kampioenschappen waren in het totaal 30 neophemas ingeschreven door de NSG leden uit Overijssel wat een leuk scala aan neophema`s opleverde. Zo waren er Elegant, Splendid, Turquoisine en Bourke parkieten te bewonderen tijdens deze eerste show

De vogels werden op woensdag ingezonden en op donderdag door de keurmeesters beoordeeld op kleur, formaat, tekening,conditie enz. Nadat de keuring geweest was en de keurmeesters hun oordeel hadden gegeven en de punten en prijzen waren verdeeld werd er natuurlijk nog even nagepraat.

De keurmeesters waren best te spreken over de kwaliteit van de vogels van de N.S.G. leden. Iets wat later op de avond ook wel was terug te vinden op de div keurbriefjes, deze zagen er goed uit.

Gespreksgroepen

Om al onze leden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het idee ontstaan om met gespreksgroepen van start te gaan. Gespreksgroep Overijssel is de eerste die van start is gegaan, en we hopen dat er meerdere volgen.

Aankomende evenementen

No events found.

NSG Agenda

<<  <  April 2021  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Sponsor NSG