Op bezoek bij... Geert Cornuijt.

Het houden van vogels is Geert met de paplepel ingegeven door een paar ooms van hem. Thuis had hij op zijn 7e al wat grasparkieten, hierna heeft hij nog vele soorten in bezit gehad.
Denk hierbij aan kleurkanaries, tropen wildzang (die hij het liefste zelf ving) tot bijna alle rosella soorten en div. andere grote parkieten. Maar na vele jaren is hij er wel even met gestopt, wat hij zelf een pauze van tien jaar noemt.
Neophema`s trekken hem toch het meest en dan vooral de turquoisine in zowel de roodbuik als zonder rood. Ze zijn zo lekker rustig en je heb er niet zoveel plek voor nodig als voor de meeste grote parkieten.

Op bezoek bij... Frank van Hees.


De 45 jarige Frank van Hees heeft de hobby van zijn vader  meegekregen. Als 14 jarig jochie was ie al bezig met de vogel hobby.
In het verleden zat Frank meer in de grasparkieten, Roodruggen, prachtrosella''s en pennanten, maar tegenwoordig houd hij zich meer bezig met halsbanden Bronsvleugels en splendid parkieten.

Op bezoek bij... Robin Scheer.

Na het bezoek van Aschwin zijn we naar Robin Scheer gegaan om deze ook een bezoekje te brengen. Het eerste wat ons opvalt is dat deze liefhebber voor Australische parkieten ook liefhebber is van Japanse koi. de vijver met het hok op de achtergrond geeft een zeer mooi plaatje, zeker als net als ons ook vogel en koi liefhebber bent.

 Op bezoek bij... Aad van den Berg. 


Aad is jaren geleden begonnen met de vogel hobby. Eerst had hij Afrikaanse tropen, maar nu heeft hij al 30 jaar Bourkeparkieten.
Tussen de de vele Bourkeparkieten zie je hier en daar ook wel Turquoisine`s, maar de Bourke is toch wel zijn favoriet.

Op bezoek bij...Aschwin van den Berg

 

Op zondag 29 November 2009 hebben we een bezoekje gebracht bij Aschwin van de Berg Neophema liefhebber met als specialiteit de Roodbuik en geelbuik turquoisine in div. mutaties.
Na een hartelijk ontvangst met koffie en appeltaart zijn we eerst naar Aschwin zijn vogels gaan kijken.
Hier hebben we al meteen onze ogen uit gekeken naar al die juwelen die hij in zijn hok heeft.

Aankomende evenementen

No events found.

NSG Agenda

<<  <  April 2021  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Sponsor NSG