Op bezoek bij...Aschwin van den Berg

 

Op zondag 29 November 2009 hebben we een bezoekje gebracht bij Aschwin van de Berg Neophema liefhebber met als specialiteit de Roodbuik en geelbuik turquoisine in div. mutaties.
Na een hartelijk ontvangst met koffie en appeltaart zijn we eerst naar Aschwin zijn vogels gaan kijken.
Hier hebben we al meteen onze ogen uit gekeken naar al die juwelen die hij in zijn hok heeft.

  

Alle vluchten bij Aschwin zijn van aluminium met een dak erop. De vogels hebben ook de gelegenheid om naar binnen te gaan in de binnenhokken. 

Aschwin heeft de vogelsport met de paplepel in gekregen. Van huis uit kweekte hij al met div. parkieten, tortelduiven en Goudvinken.
Nu kweekt hij hoofdzakelijk met de Turquoisine omdat hij deze van de Neophema`s de mooiste en de sterkste vindt.
Als voeding krijgen de vogels, van Himsbergen zaad en Cede neophema mengeling eivoer. Aan het eivoer wordt nog honing,spirulina en knoflookpoeder toegevoegd.
Als Aschwin een zieke vogel heeft wordt deze in de ziektekooi gedaan met medicatie, als de vogel na een week nog niet beter is wordt de dierenarts geraadpleegd. 
 
In het gezin is hij niet de enige die met de vogelsport bezig is. zijn vrouw helpt hem graag op het moment dat Aschwin het te druk heeft en zoontje Melvin heeft reeds zijn eigen koppel, en gaat de hobby steeds leuker vinden.
Het mooiste aan de hobby vindt hij toch wel een doel stellen en daar naar toe kweken, steeds de grens verleggen  om zo tot je doel te komen een turquoisine helemaal diep rood en goed van formaat.
Een stukje ontspanning vindt hij ook  belangrijk in de hobby. De kweek administratie wordt nog op de ouderwetse manier gedaan, namelijk gewoon met pen en papier. 
Volgens eigen zeggen is dat met maar 12 koppels heel goed te doen. Als Aschwin op vakantie gaat worden de vogels door zijn vader verzorgt, die zelf ook vogelliefhebber in hart en nieren is. 
Op de vraag wie er veel voor hem betekenen in de hobby, komt hij met twee namen. Piet Onderdelinden en de onlangs overleden Herman Tiggelhaven. 
Graag zou Aschwin de mutaties blauw en zodra deze ontstaan is de ino in zijn hok willen hebben. Met deze twee mutanten zijn er volgens hem weer heel veel mogelijkheden in de mutatie kweek. 
 
Aschwin hoopt de hobby nog lang in goede gezondheid te mogen voortzetten.  Als we hem vragen of hij nog iets wil meegeven, zegt hij geniet van de hobby, kweek gezond en hij hoopt op minder afgunst. 
doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. 
 
Wij bedanken Aschwin en zijn vrouw voor de gastvrijheid en hopen hem nog lang als lid te mogen behouden.

Aankomende evenementen

No events found.

NSG Agenda

<<  <  Mei 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sponsor NSG