Op bezoek bij... Robin Scheer.

Na het bezoek van Aschwin zijn we naar Robin Scheer gegaan om deze ook een bezoekje te brengen. Het eerste wat ons opvalt is dat deze liefhebber voor Australische parkieten ook liefhebber is van Japanse koi. de vijver met het hok op de achtergrond geeft een zeer mooi plaatje, zeker als net als ons ook vogel en koi liefhebber bent.

De vluchten van Robin zijn zo gemaakt dat dat de vogels veel beschutting hebben, maar toch naar buiten kunnen. Aan de achterzijde van zijn hok heeft hij nog binnenvluchten die merendeels bewoond worden door splendids


 

Robin die het vogel virus van zijn vader heeft bezit div. Australische parkieten, Splendids, turquoisine, blauwvleugels en Konings. Net als Aschwin heeft hij ook Goudvinken.
In het verleden heeft Robin diverse andere parkieten gehad. Waaronder de Catharina en forpus maar de soorten die hij nu heeft bevallen hem het beste,voor de konings heeft hij toch wel een speciale liefde. Het leuke aan de hobby vindt hij de mutatie kweek met de verassingen die je heb met de jongen in het nest. 
Ook vindt hij de onderlinge contacten met medeliefhebbers erg leuk. Haat en nijd, afgunst en ziektes bij de vogels vindt hij stukke minder aan de hobby. Als hoofdvoeding wordt er van Himsbergen gevoerd en krijgen de vogels Cede eivoer. 
Tijdens de kweek krijgen de vogels ook nog gistocal,onkruidzaad,spirulina, kiemzaad en vers onkruid uit de tuin wordt ook gegeven. Als er een vogel ziek is wordt deze meteen apart warm gezet en krijgt druivensuiker voor wat extra energie. 
Als Robin op vakantie is worden zijn vogels verzorgt door zijn vader Gerrit, en als deze op vakantie is worden daar de vogels door Robin verzorgt. Belangrijke personen in de hobby zijn voor Robin, zijn vader, Aschwin van den Berg en Heman Tiggelhaven. van Herman heeft hij veel over de mutatie kweek geleerd en is hem daar erg dankbaar voor. Zijn streven in de kweek is om bij de splendid een net zo intensieve rode buik en borst te kunnen kweken als bij de turquoisine. Robin heeft nog wel een wens, hij zou graag een koppel goudschouder parkieten in zijn hok willen hebben, maar tot op heden is dat er nog niet van gekomen. In de toekomst verwacht Robin niet dat hij veel zal veranderen in de vogel hobby. een kweek administratie heeft Robin niet, Ik heb maar zo`n 10 koppels en dat lukt me nog wel uit het hoofd bij te houden zegt hij. Robin is van mening dat de vogel hobby een hobby is voor opa`s maar ook voor kleinkinderen, en wilt dit dan graag aan iedereen laten weten.


 
Tijdens ons gesprek nodigde Robin ons uit om ook nog even bij zijn vader te gaan kijken. deze is liefhebber van grote parkieten en papegaaien. We hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt en hebben er de volgende plaatjes kunnen schieten.

 

Hierna was het hoog tijd geworden om Robin te bedanken voor zijn gastvrijheid en om naar het volgende adres een bezoek te brengen.

Aankomende evenementen

No events found.

NSG Agenda

<<  <  Mei 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sponsor NSG