Op bezoek bij... Aad van den Berg. 


Aad is jaren geleden begonnen met de vogel hobby. Eerst had hij Afrikaanse tropen, maar nu heeft hij al 30 jaar Bourkeparkieten.
Tussen de de vele Bourkeparkieten zie je hier en daar ook wel Turquoisine`s, maar de Bourke is toch wel zijn favoriet.

 
In het verleden heeft Aad alle Neophema`s, veelkleuren, Barraband en princes off Wales gekweekt, maar deze hebben toch plaats moeten maken voor de soorten die hij nu heeft. De vluchten die Aad heeft staan zijn geen high Tech maar zeker zeer functioneel. Iedere vlucht heeft een binnen hok, dus als de vogels willen kunnen ze daar gebruik van maken. 

Aad vindt het na al die jaren nog steeds spannend hoe de kweekresultaten zijn, maar het gewoon lekker bezig zijn met de vogels vindt hij zeker zo belangrijk. Het steven om de kwaliteit zo mooi mogelijk te krijgen heeft Aad ook nog steeds.
De voeding bestaat uit zaad van v. Himsbergen, kiemzaad, onkruidmix en eivoer. Tijdens de kweek krijgen ze iedere dag eivoer, kiemzaad spiriluna, extra kalk en vogelmuur. Aad geeft tijden de kweek vrij veel groen voer en dat bevalt hem prima. 
Als er een vogel ziek is wordt deze meteen voor een dag of twee warm apart gezet en wordt er druivensuiker verstrekt. Als we hem vragen hoe zijn vrouw de hobby beleeft dan heeft hij een kort en bondig antwoord, het is mijn hobby. 
Op vakantie gaat Aad nooit, hier heeft hij volgens eigen zeggen geen tijd voor. Graag zou hij nog eens een echte blauwe turquoisine, maar nog liever een echte blauwe Bourke in zijn hok willen hebben. Over de toekomst in de vogels is hij ook duidelijk, zolang ik maar gezond blijf kan ik lekker door gaan met het gene waar ik mee bezig ben. Zijn kweek administratie bestaat uit een kaarten systeem en uit het hoofd, dit doe hij al jaren en bevalt hem prima. 
Als advies wil Aad graag meegeven, hou niet meer vogels als dat je ruimte heb. Zet verschillende lijnen op en het zal je verbazen waar je vogels allemaal split voor zijn.  
het was voor ons ondertussen hoog tijd geworden om weer af te reizen, en bedanken Aad en zijn vrouw voor de gastvrijheid. 

 

Aankomende evenementen

No events found.

NSG Agenda

<<  <  Mei 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sponsor NSG