Op bezoek bij... Geert Cornuijt.

Het houden van vogels is Geert met de paplepel ingegeven door een paar ooms van hem. Thuis had hij op zijn 7e al wat grasparkieten, hierna heeft hij nog vele soorten in bezit gehad.
Denk hierbij aan kleurkanaries, tropen wildzang (die hij het liefste zelf ving) tot bijna alle rosella soorten en div. andere grote parkieten. Maar na vele jaren is hij er wel even met gestopt, wat hij zelf een pauze van tien jaar noemt.
Neophema`s trekken hem toch het meest en dan vooral de turquoisine in zowel de roodbuik als zonder rood. Ze zijn zo lekker rustig en je heb er niet zoveel plek voor nodig als voor de meeste grote parkieten.

Het leuke aan de hobby vindt hij toch wel de rust die hij ermee krijgt als hij met zijn bakkie koffie en sigaretje voor zijn volière zit te genieten. 
Minder leuk vindt hij dat hij soms het gevoel heeft te weinig tijd voor de vogels te hebben, en natuurlijk de tegenslagen die we allemaal wel kennen. Vogels die dood gaan en dan is dat altijd net die vogel waar je veel waarde aan hecht. 
Afgunst haat en nijd vindt hij ook maar niets, het is een hobby en laat iedereen de hobby beleven hoe hij/ zij dat het liefste doet. 
De ene haalt de meeste voldoening uit de hobby door puur op TT te kweken terwijl een ander weer meer voldoening haalt uit puur voor zichzelf kweken. Zijn persoonlijke streven is om  de vogels die hij nu heeft nog op vele punten te verbeteren qua kleur en formaat. De rest van het gezin vindt het wel leuk dat hij met de hobby bezig is, en daar blijft het dan ook bij zegt hij. Zijn schoonzoon heeft hij weleens zover gekregen dat die ook met de hobby begon, maar na twee seizoenen hield die het voor gezien.


       

De voeding voor zijn vogels bestaat uit  een zaadmengsel van Teurlings of Zagers, eivoer van Cede gemengd met zachtvoer van Zagers. Tijdens de kweek krijgen de vogels nog extra dierlijke eiwitten in de vorm van pinkies en gedroogde garnalen. 
Als de vogels in de rui zitten krijgen ze ook nog gemalen brandnetels, verder krijgen ze regelmatig multivitamine door het water. Als er een vogel ziek is en Geert verdenkt dat het wormen zijn dan geeft hij de vogel een ontwormings kuurtje. 
Is de vogel echter ziek dan is hij daar duidelijk in, in de kliko ermee. Deze vogels blijven naar zijn idee toch altijd zwakker zodat je ze beter niet op kunt lappen. 
Een echte vogel maat in de buurt heeft Geert niet. Toen hij net weer begon met vogels  heeft hij veel geleerd door de site van Jack Suikerbuik en verder heeft hij goede contacten met collega kwekers in IJsselmuiden en leert hij veel van de NSG. Als we hem vragen wat hij nog graag eens in zijn hok zou willen hebben, zegt hij een blauwe of een ino turquoisine  kijk ik ben nu eenmaal helemaal weg van kleurmutaties en om dan iets in je hok te hebben wat nog nergens anders zit lijkt mij dat toch wel een kick te geven. Verder vindt hij een rosé kaketoe ook erg mooi, maar of die er ooit komen durft hij niet te zeggen.


                                                       

De kweek administratie houd Geert deels bij in ZooEasy, maar het meeste op papier, eigenlijk heeft hij nooit de tijd genomen om alles in ZooEasy te zetten.
In de toekomst hoopt hij dat de kwaliteit en diversiteit van zijn turquoisine zo hoog is dat hij bekend komt te staan als DE turquoisine kweker bij uitstek. Momenteel heeft hij ook al wel contacten met het buitenland door zijn website www.turquoisines.nl
Als laatste wil hij graag iedereen mee geven "Gun iedereen de hobby hoe ze die zelf willen ervaren. Leven en laten leven, afgunst hoort daar niet bij, maar een stukje gezonde concurrentie is nooit verkeerd.

 

Aankomende evenementen

No events found.

NSG Agenda

<<  <  Mei 2020  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sponsor NSG